A felmondás írott és íratlan szabályai

2016. augusztus 15. 14:42 - I Mészáros Zoltán I

3023.jpg

Felmondani nehéz, ám olykor szükséges meghozni ezt a lépést. Számos oka lehet annak hogy valaki arra az elhatározásra jut, hogy végleg otthagyja az állását... de milyen keretek is vannak erre, és hogyan is érdemes csinálni?

1. Ne cselekedjünk indulatból, elhamarkodottan.

Bármit is teszünk, az egyik legfontosabb, hogy gondoljuk át alaposan. Ezzel elsősorban a saját érdekeinket védjük, de természetesen mindkét félnek jobb ha higgadtan tudják megbeszélni a felmondást. 

2. Nézünk utána a jogszabályoknak

Nem árt tisztába lenni sem a jogainkkal és a kötelezettségeinkkel sem... három féle képpen szűnhet meg a munkaviszonyunk: közös megegyezés, felmondás vagy azonnali hatályú felmondás útján.

3. Felmondási idő

A felmondási idő ha a munkavállaló mond fel, minden esetben 30 nap, függetlenül attól, hány évet töltött el a munkahelyén. Ennél hosszabb idő csak egy esetben járhat, hogyha munkaszerződésben másban egyeztek meg a felek. ( A felmondási időről részletesebben az alábbi linken olvashat: LINK

4. Mi lesz utána?

Nagyon fontos átgondolnunk, hogy utána mit fogunk tenni. Hívjuk elő a tudatosság és objektivitás szent pörölyét, az Excellt, és ne legyünk restek szorgalmasan kiszámolni a költségeinket, felvázolni a lehetőségeinket, valamint az elkövetkezendő hónapokban ránk háruló feladatokat. 

5. Ne vesszünk el

Nagyon fontos, a döntés előkészítése. Ha valaki két szék közé kerül, vagy hosszú távon munkanélküli lesz, az nem csak anyagilag hanem lelkileg is megterhelő. Fontos a rendszeresség kialakítása, valamint a tudatos tervezés

Neked mik a felmondással való tapasztalataid? Kommentbe várom válaszodat! :)

Amennyibe úgy érzed, szükséged lenne munkahelyváltásra, szívesen várom megkeresésedet az alábbi elérhetőségre! Cégünknél folyamatosan vannak IT és mérnöki területen lévő álláslehetőségek. 



Mészáros Zoltán
Tech People Hungary
zm@tech-people.com




Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://munkamoral.blog.hu/api/trackback/id/tr6510412124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása